Sergej Trifunović (FOTO: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Sergej Trifunović (FOTO: Srdjan Ilic/PIXSELL)

Poznati srpski glumac Sergej Trifunović predložen je za lidera političke stranke Pokret slobodnih građana (PSG).


Formalni prijedlog podnio je jučer stranački dužnosnik Boban Bogdanović i desna ruka donedavnog šefa stranke Saše Jankovića. 

Vezani članci U Beogradu napadnut Sergej Trifunović Trifunoviću razbili glavu: "Napala me stoka iz Levijatana. Hrabri su kad su u gomili" Jelena Karleuša - 3 Srpske zvijezde ujedinile se u podršci za Zagreb: "Svim srcem uz njega. Zagrljaj snage i ljubavi"

"S velikim entuzijazmom, znanjem, karizmom, nepotkupljivošću i hrabrošću treba preuzeti političku odgovornost, i s mjesta predsjednika PSG-a zajedno s članovima PSG-a, ispraviti sve zajedničke greške i trasirati snažan politički građanski korpus u borbi protiv višedesetljetnog političkog sustava koji je Srbiju doveo do ruba ekonomskog i političkog ponora", predložio je Bogdanović, piše Blic.

Sam Trifunović još nije prihvatio kandidaturu niti se sam službeno kandidirao. Na pitanje otkud baš njegovo ime u ovoj priči, za Blic je odgovorio da ni njemu nije jasno. Tijekom sljedećeg tjedna za predsjednicu stranke bit će predložena i Srbijanka Turajlić.

Pokret slobodnih građana ima podršku 1,2 posto građana.