Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski šef diplomacije

Sergej Lavrov prvi put otkrio cilj rata: Spominjao i Kosovo

Sergej Lavrov (Foto: AFP)
Sergej Lavrov (Foto: AFP) Foto: Afp
U intervjuu za rusku državnu televiziju Sergej Lavrov govorio je o ciljevima specijalne vojne operacije, kako u Rusiji službeno zovu invaziju.

Ruski ministar vanjskih poslova za medij Rusija 24 rekao je kako se stav Rusije promijenio te da više neće biti prekida vatre zbog pregovora. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Procurio dokument Otkriveni Putinovi uvjeti za mir s Ukrajinom: "Želi je pretvoriti u kastriranu državu" Ilustracija Opasno stanje Članica NATO-a poziva Ukrajinu da prijeđe Putinovu crvenu liniju: "Gađajte ih!"

Intervju je Sergej Lavrov za državnu televiziju dao još jučer ujutro, ali danas se prenosi njegova izjava o ciljevima invazije.

"Našoj specijalnoj vojnoj operaciji cilj je stati na kraj nesputanim ekspanzijama prema potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država pod njima na međunarodnoj sceni", rekao je Lavrov, prenio je i TASS.

Napomenuo je da se takva dominacija gradi na groznom kršenju međunarodnog prava.

"Moguće je da se prizna neovisnost Kosova bez referenduma, ali nemoguće je prepoznati neovisnost Krima, proglašenu nakon referenduma koji su nadgledale stotine objektivnih stranih promatrača. SAD je umislio prijetnju svojoj nacionalnoj sigurnosti u tisuću kilometara dalekom Iraku. Kada nakon bombardiranja nisu pronašli prijetnju, nisu se ni ispričali", rekao je Lavrov.

"A kad neonacisti i ultraradikali rastu uz naše granice, kad se deseci bioloških laboratorija stvaraju pod nadzorom Pentagona i provode se neki eksperimenti za razvoj biološkog oružja, a otkriveni dokumenti ne ostavljaju prostora sumnji, onda nam nije dopušteno reagirati na ovu prijetnju, na našim granicama, ne preko oceana", dodao je.

Inače, danas je 48. dan rata, a prema izvješćima ukrajinskog Azova, Rusi su u Mariupolju jučer koristili neku vrstu kemijskog oružja. Ta informacija nije potvrđena.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene