Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAJU TENZIJE

Sedmi dan prosvjeda na sjeveru Kosova: I danas su srpski ''orlovi'' nadlijetali Jarinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noć je na prijelazima Jarinje i Brnjak protekla mirno, a nekoliko aviona Vojske Srbije u subotu su u više navrata nadlijetali Jarinje i Brnjak. Od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije, ni građani okupljeni na prosvjedu.

Nezadovoljni raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prijelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica Srbi s Kosova i Metohije prosvjeduju već sedmi dan.

Ministar obrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obišli su dio snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene spremnosti zbog zbivanja na Jarinju, a dva tipa aviona ''orao'' i danas su proletjela u dva kruga iznad Jarinja, kao i helikopter KFOR-a, javlja N1 Srbija.

Pročitajte i ovo Kriza na Kosovu - 5 Šesti dan blokade Kriza na Kosovu: Požar u centru za vozila, srpski zrakoplovi nadlijetali prijelaz Jarinje, okupljeni uzvikivali 'Srbija, Srbija'
Pročitajte i ovo Kriza na Kosovu - 1 Kriza na Kosovu Četvrti dan prosvjeda kosovskih Srba: Podigli šatore, stigla im i drva za grijanje

Ministarstvo vanjskih poslova Albanije pozvalo je u nedjelju Srbiju da "povuče oružane snage" upućene na prijelaze prema Kosovu i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene