Stanovnike zagrebačke četvrti Trešnjevka Sjever probudila je u nedjelju oko šest sati poplava nastala zbog puknuća vodovodne cijevi u Selskoj ulici, stotinjak metara južnije od križanja sa Ozaljskom.

Galerija Poplavljena Selska u Zagrebu - 1 Poplavljena Selska u Zagrebu - 2 Poplavljena Selska u Zagrebu - 4 +20 Poplavljena Selska u Zagrebu - 5

Oko 7:40 sati zaustavljen je dotok vode u puknutu vodovodnu cijev u Selskoj ulici zbog koje je u nedjelju rano ujutro poplavljen dio gradske četvrti Trešnjevka sjever i voda više ne slijeva u okolne ulice. Nakon zaustavljanja vode započela je sanacija terena.

Brojni podrumi i sutereni su poplavljeni, a na terenu su vatrogasci i druge službe koje pomažu građanima ispumpavati vodu iz poplavljenih prostorija.

Vatrogasci su na terenu na osam lokacija, potvrdili su za DNEVNIK.hr, a najteže stanje je u Selskoj i okolnim ulicama - Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda slijevala u bujicama.

Na mjestu gdje je pukla cijev u Selskoj ulici ispred kućnog broja 173 nastala je velika i duboka rupa, a okupljeni građani komentiraju prizor kao da je "pala bomba".

Zbog puknute cijevi poplavljen dio Trešnjevke, sanacija u tijeku - 5 VELIKA GALERIJA Dramatične fotografije pokazuju kaos u kojem se jutros našao dio Zagreba: Ulice i podrumi pod vodom
Uragan Ida Ida pretvorila slavne podrume u smrtonosne klopke: O životu u njima vlada zakon šutnje, a sada je voda progutala i jedno dijete

Poplavljene su i prostorije Nogometnog kluba Trešnjevka, a voda je doprla i do sportske dvorane Trešnjevka, poznatije kao Kutija šibica.

Promet Selskom ulicom je obustavljen, a voda je izdigla asfalt i vjerojatno će biti potrebni veći zahvati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju