Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Kriza na Kosovu

Četvrti dan prosvjeda kosovskih Srba: Podigli šatore, stigla im i drva za grijanje

Aktualno Galerija Kriza na Kosovu - 1 Kriza na Kosovu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kriza na Kosovu - 2 Kriza na Kosovu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kriza na Kosovu - 3 Kriza na Kosovu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kriza na Kosovu - 4 Kriza na Kosovu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kriza na Kosovu - 5 Galerija 1/5 >>
Kosovski Srbi četvrti dan prosvjeduju na granici između Srbije i Kosova. Podižu šatore, a stigla su im i drva za grijanje.

Četvrti dan traju prosvjedi kosovskih Srba na granici između Srbije i Kosova. Podižu šatore, a stigla su im i drva za grijanje.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

Na granici su i pripadnici specijalne postrojbe kosovske policije, a došlo je i do fizičkog sukoba. Kako piše Telegraf, kosovska policija pretukla je trojicu Srba. Ravnatelj KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je da su dvojica muškaraca zadobila teške tjelesne ozljede, javlja RTS. Dodao je da su ozljede koje su zadobili posljedice udaranja, gaženja i šutiranja.

Prosvjednici su blokirali promet nezadovoljni odlukom kosovskih vlasti kojom se oduzimaju tablice automobila s oznakama sa sjevera Kosova. Policija na Kosovu uklanja transparente s natpisima "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština".

Pripadnici kosovske policije sinoć su skinuli bilbord sa istom porukom u Ranilugu, a poruke "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština" postavljene su i na severu Kosovske Mitrovice i u Gračanici.

Vozila s oznakama Srbije moraju uzeti probne tablice i platiti naknadu. Priština tvrdi da se radi o recipročnoj mjeri jer Srbija ne dopušta ulazak vozilima s kosovskim tablicama. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene