Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarajka Dijana preživjela pad mosta u Minneapolisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijana Anđić iz Sarajeva s lakšim ozljedama preživjela je pad mosta u rijeku Mississippi u američkom gradu Minneapolisu, država Minnesota.

Prisjećajući se tog događaja, kaže da još ne može vjerovati da je ostala živa. Vraćajući se s posla kući oko 18 sati u koloni automobila shvatila je da most pada, ali nije mogla vjerovati da se to događa.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

"Ponavljala sam da to nije moguće. Ispred mene se rušio most. Sve je trajalo tri do četiri sekunde", navodi Dijana (26) i dodaje da je sljedeće čega se sjeća bilo kad se probudila ispod vode.

"Vjerovatno sam se nakratko onesvijestila. Bio je potpuni mrak. Začepila sam nos. Shvatila sam da se ne mogu pomaknuti jer sam bila blokirana urušenim dijelovima. Pomislila sam to je to, gotovo je", nastavlja Dijana, koja već 11 godina živi u SAD.

Ona se ne sjeća ni trenutaka dok je most padao, ni kako je auto tonuo, sve dok se čudom nije probudila pod površinom Mississippija. 

>> Minneapolis: Traje potraga za žrtvama, kreće inspekcija mostova u SAD-u

"Desetak sekundi sam bila u šoku. Onda mi je valjda proradio adrenalin i počela sam se koprcati dok se tijelom nisam oslobodila prepreka koje su me blokirale. Plivala sam prema površini i konačno ugledala svjetlost", navodi Dijana, ne mogavši opisati sreću koju je osjećala kada je shvatila da je preživjela.

Ona je isplivala kod brane i doplivala do jednog cementnog nosača, gdje je držeći se za uže oko 20 minuta čekala pomoć.

"Bila sam u Sarajevu sve četiri godine rata i uvijek smo za vrijeme granatiranja govorili zamalo, ali ovaj put sam zaista mislila da je kraj", kaže Dijana.

Od pada je zadobila brojne modrice i ogrebotine, a zahvaljujući razumijevanju pretpostavljenih još nije počela raditi.

"Još osjećam vodu u ušima, boli me vrat od udara u glavu, a namjeravam otići na detaljan pregled kako bih provjerila ima li nekih drugih posljedica", priča ova djevojka.

Na mostu je bilo između 50 i 60 automobila, a ni Dijani nije jasno kako je broj žrtava mali u odnosu na taj stravičan događaj.

Kaže da je bilo više od 100 ozljeđenih, a četvero je pronađeno mrtvo, te da je prema nekim informacijama žrtava znatno više.

Ostali mostovi su u još gorem stanju

Dijana Anđić kaže da je ranije utvrđeno da most koji se srušio nije bio potpuno siguran.

"Čuli smo da su drugi mostovi u još gorem stanju. Zato kad prelazim autom preko nekog mosta...nije ugodno", kaže Dijana.

Prema informacijama koje su dostupne građanima, tek za 18 mjeseci bit će konačno utvrđen razlog rušenja mosta.

"Navodno je popustio neki glavni nosač. Ovdje ima paranoičnih ljudi koji spominju i teroristički napad, iako za to nema dokaza", navodi ona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene