Ilustacija
Ilustacija Foto: Armin Durgut/Pixsell

Stotine učenika iz više osnovnih škola u Sarajevu u srijedu je evakuirano nakon što su stigle anonimne dojave o bombama koje su tamo postavljene, potvrdila je lokalna polciija.


Obavijest o postavljenim bombama u više osnovnih škola policija je dobila elektroničkom poštom, a odnosi se na škole u četiri sarajevske općine.

Odmah nakon toga svi učenici i nastavno osoblje su iz preventivnih razloga udaljeni iz škola, potvrdio je policijski glasnogovornik Mirza Hadžiabdić.

Beograd Beograd u kolapsu? Dojave o bombama diljem grada, jutros dojave u čak 97 škola

Zbog dojave o bombi evakuiran Avenue Mall - 8 VIDEO/FOTO Nakon višesatne drame u Zagrebu policija potvrdila: "Dojava o bombi je bila lažna"

Na teren su upućeni timovi za protudiverzijsku zaštitu kako bi povjerili postoji li stvarna prijetnja.

Dojave se do sada pokazale lažnima

Anonimne prijetnje bombama postale su učestala pojava u BiH, a u svim dosadašnjim slučajevima pokazale su se lažnima, no zbog toga trpi rad ustanova koje postanu meta takvih lažnih uzbuna.

Mete anonimnih prijetnji uz škole su najčešće sudovi odnosno zgrada u kojoj su sjedišta Županijskog i Općinskog suda u Sarajevu.

Kada su tim sudovima posljednji put 10. svibnja tri dana za redom upućene prijetnje bombom moralo je biti otkazano čak 670 sudskih ročišta.

"Sve to ima nesagledive posljedice na rad suda, ostvarenu normu sudaca, rad pisarni ali i na materijalne troškove kako suda, tako i stranaka u postupku", kazala je predsjednica sarajevskog općinskog suda Janja Jovanović komentirajući učestale prijetnje postavljenim bombama.

U Srbiji su također u posljednja dva mjeseca učestale dojave o bombama, poglavito u školama, ali i u drugim institucijama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju