Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija na terenu

Dojava o bombama u više škola: Evakuirano više stotina djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine učenika iz više osnovnih škola u Sarajevu u srijedu je evakuirano nakon što su stigle anonimne dojave o bombama koje su tamo postavljene, potvrdila je lokalna polciija.

Obavijest o postavljenim bombama u više osnovnih škola policija je dobila elektroničkom poštom, a odnosi se na škole u četiri sarajevske općine.

Odmah nakon toga svi učenici i nastavno osoblje su iz preventivnih razloga udaljeni iz škola, potvrdio je policijski glasnogovornik Mirza Hadžiabdić.

Pročitajte i ovo Beograd mail jezivog sadržaja Beograd u kolapsu? Dojave o bombama diljem grada, jutros dojave u čak 97 škola

Pročitajte i ovo Dojava o podmetnutoj bombi u Avenue Mallu PREGLED JE DOVRŠEN VIDEO/FOTO Nakon višesatne drame u Zagrebu policija potvrdila: "Dojava o bombi je bila lažna"

Na teren su upućeni timovi za protudiverzijsku zaštitu kako bi povjerili postoji li stvarna prijetnja.

Dojave se do sada pokazale lažnima

Anonimne prijetnje bombama postale su učestala pojava u BiH, a u svim dosadašnjim slučajevima pokazale su se lažnima, no zbog toga trpi rad ustanova koje postanu meta takvih lažnih uzbuna.

Mete anonimnih prijetnji uz škole su najčešće sudovi odnosno zgrada u kojoj su sjedišta Županijskog i Općinskog suda u Sarajevu.

Kada su tim sudovima posljednji put 10. svibnja tri dana za redom upućene prijetnje bombom moralo je biti otkazano čak 670 sudskih ročišta.

"Sve to ima nesagledive posljedice na rad suda, ostvarenu normu sudaca, rad pisarni ali i na materijalne troškove kako suda, tako i stranaka u postupku", kazala je predsjednica sarajevskog općinskog suda Janja Jovanović komentirajući učestale prijetnje postavljenim bombama.

U Srbiji su također u posljednja dva mjeseca učestale dojave o bombama, poglavito u školama, ali i u drugim institucijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene