Hrvati u Zambiji
Hrvati u Zambiji Foto: DNEVNIK.hr

Sandra Marković, odvjetnica jednog od parova koji u Zambiji čekaju suđenje zbog sumnje na trgovanje djecom, osporila je tvrdnje predstavnika DR Konga da su Hrvati napuštali Zambiju.


Odvjetnica jedne od obitelji koja boravi u Zambiji zbog sumnje na trgovanje djecom kazala je da parovi nisu nikada prešli granicu države i ušli u DR Kongo, kako je to rekao predstavnik DR Konga na sjednici UN-a.

"Meni je to toliko nestvarna izjava da, ne ulazeći u interne odnose institucija tamo, ja čak mogu vjerovati da se radi o pogreškama u prevođenju, u transkriptu. Mi nismo čuli audiosnimku te izjave”, rekla je Sandra Marković za N1.

Hrvati pušteni iz pritvora Hrvati u Zambiji ovaj tjedan ipak ne idu pred sud: "Ne zna se kada počinje suđenje"

Marković je dodala da je jedina njima poznata optužnica ona za pokušaj trgovanja djecom s ciljem iskorištavanja, ali je opovrgnula da su Hrvati u Zambiji optuženi i za krivotvorenje dokumenata. 

Hrvati u Zambiji - 1 Predsjednik Vrhovnog suda o posvojenjima u Zambiji: "Djeca su hrvatski državljani"

"Držimo se onoga što znamo, a to je da su naši sudovi potvrdili ono što su im naši posvojitelji dali da vide. Sve ostalo je pred sudom u Zambiji i prejudiciranje”, naglasila je.

Hrvati u Zambiji čekaju suđenje do svibnja, a Marković je naglasila da sve dezinformacije koje se šire negativno utječu na parove, kao i cijela situacija u kojoj mjesecima ne smiju napustiti državu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju