Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val nezadovoljstva

Samo 14 posto Slovenaca protiv, 53 posto za prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema anketi ljubljanskog dnevnog lista 'Delo', prosvjedi koji su proteklih nekoliko tjedana zahvatili veći dio Slovenije podržava 53 posto građana, još 33 posto daje djelomičnu podršku, dok se tek 14 posto protivi.

Prosvjede koji se zadnjih nekoliko tjedana odvijaju po slovenskim gradovima u cjelini podržava 53 posto građana, 33 posto ih podržava djelomično, a 14 posto im se izričito protivi, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

>> Pahor: Ne treba razmišljati o izborima nego o reformama i prestanku krize

Prema telefonskoj anketi u kojoj je u srijedu i četvrtak prošlog tjedna sudjelovalo 403 ispitanika, prosvjede usmjerene protiv političkih i gospodarskih elita na lokalnoj i državnoj razini, te mjera štednje koju je donijela vlada, natprosječno podržavaju mlađi ispitanici, a manje od prosjeka žene, te ispitanici stariji od 65 godina.

Što se tiče stranačkih simpatija, uličnim prosvjedima na kojima se čuju i zahtjevi za ostavkom vlade najmanje su naklonjeni pristaše Slovenske demokratske stranke (SDS) čiji je predsjednik premijer Janez Janša, pokazala je anketa vodećeg slovenskog dnevnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene