Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Salah Abdeslam

Jedini preživjeli terorist iz napada u Parizu dobio 20 godina zatvora za pokušaj ubojstva belgijskih policajaca

Salah Abdeslam (Foto: AFP)
Salah Abdeslam (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Salah Abdeslam (Foto: AFP) Salah Abdeslam (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Salah Abdeslam (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Salah Abdeslam, jedini preživjeli terorist koji je izveo napade u Parizu 2015. kada je ubijeno 130 ljudi, oduđen je na 20 godina zatvora u Belgiji za sudjelovanje u pucnjavi s policijom 2016. u Bruxellesu.

Salah Abdeslam, kako se vjeruje, jedini preživjeli napadač koji stoji iza pariških napada 2015. godine, osuđen je na 20 godina zatvora, a to je kazna koju je za njega tražilo tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

U središtu belgijskog predmeta protiv Abdeslama i još jednog muškarca, Sofiena Ayarija, je policijski pretres u ožujku 2016. tijekom kojeg je jednaaosumnjičeni terorist, Mohamed Belkaid, ubijen a nekoliko policijskih časnika je ranjeno.

Abdeslam i njegov tuniški suučesnik Ayari proglašeni su krivima za pokušaj ubojstva policijskih časnika u terorističkom kontekstu i obojica su osuđena na 20-godišnje zatvorske kazne.

Abdeslam je bio, kako se sumnja, i u skupini islamističkih militanata koji su ubili 130 osoba u seriji napada u Parizu 13. studenog 2015. godine. Mjesecima je bio u bijegu, a uhićen je tek 2016. u Bruxellesu.

Cijelo se vrijeme branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja suda.

"Ne bojim vas se, ne bojim se vaših saveznika, vaših suradnika, vjerujem u Alaha i to je sve, nemam ništa više dodati", rekao je tijekom suđenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene