Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saddam kaže da se ne boji smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saddam Hussein je izjavio kako će njegovo pogubljenje biti žrtvovanje za Irak. Istodobno je pozvao Iračane na ujedinjenje i zajedničku borbu protiv američkih snaga.

'Nudim sebe kao žrtvu. Ako svemogući Bog želi, moja duša će me odvesti gdje on naredi kako bih bio s mučenicima', napisao je Saddam svojom rukom u pismu koje je Reuters dobio od njegovih odvjetnika u Jordanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blair odbio komentirati Saddamovo smaknuće Slika nije dostupna Italija će u UN-u tražiti zabranu smrtne kazne

'Ako moja duša ode putem mučeništva, suočit će se s Bogom u spokoju', piše Saddam. 

Odvjetnici su rekli kako je Saddam napisao pismo nakon što je osuđen na smrt u studenome za zločine protiv čovječnosti počinjene tijekom 24 godine njegove vladavine.

'Vi poznajete svog brata i čelnika kao što poznajete svoju vlastitu obitelj. On se nije pokorio tiranima i ostao je mačem u borbi protiv njih', kazao je Saddam.

'O, veliki narode, pozivam te da sačuvaš vrijednosti koje ti
omogućuju da budeš vrijedan pronošenja vjere i da budeš svjetlo civilizacije', stoji u pismu.

'Vašim jedinstvom oduprijet ćete se padu u ropstvo'.

"O hrabri, pobožni Iračani u herojskom otporu. O sinovi jednog naroda, usmjerite svoje neprijateljstvo prema osvajačima. Ne dopustite im da vas podijele. Dug život džihadu i mudžahedinima u borbi protiv osvajača'. završava Saddam svoje pismo Iračanima. 

Irački prizivni sud u utorak je potvrdio smrtnu presudu Saddamu Husseinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene