Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaci iz restorana

Kobna riža: Tinejdžer pojeo ostatke hrane pa mu pozlilo, liječnici mu amputirali noge i prste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
19-godišnji student primljen je u bolnicu u SAD-u s višestrukim zatajenjem organa nekoliko sati nakon što je pojeo ostatke hrane iz restorana. Liječnici su mu morali amputirati obje noge i prste na rukama.

Student iz Massachusettsa pojeo je rižu, piletinu i kinesko jelo "lo mein" koje je donio iz restorana. Ubrzo nakon toga je osjetio bolove u trbuhu, a koža mu je postala ljubičasta.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Primljen je u bolnicu zbog "šoka, višestrukog zatajenja organa i osipa", a njegovo zdravstveno stanje se vrlo brzo pogoršavalo. Osim toga, imao je poremećaje u disanju, visok tlak i povraćao je.

Nakon obavljenih testova dijagnosticirana mu je meningokokna sepsa, koja mu je prouzročila ukočen vrat, mučninu, kolaps respiratornog sustava, šok i zatajenje više organa. Kod studenta je zbog komplikacija došlo i do septičkog šoka.

Prije ovih problema 19-godišnjak je bio dobrog zdravlja, piše USA Today.

Bakterije dovode do smrti

Problemi s kojima se susreo student prouzročeni su bakterijama, a mogu dovesti do smrti u samo nekoliko sati, navodi američki CDC. Tijekom boravka u bolnici studentu se stanje neprestano pogoršavalo i razvila se nekroza, odumiranje stanica i tkiva.

Liječnici su 19-godišnjaku zbog toga amputirali noge i prste na rukama. Zbog zatajenja srca je 13 dana imao pacemaker. Liječnici su otkrili da je student primio prvu dozu cjepiva protiv meningokoka, no nikada nije primio preporučenu drugu dozu.

Njegov cimer, koji je također jeo hranu iz restorana, povraćao je, no njegovo zdravstveno stanje se nije toliko pogoršalo.

Stručnjaci upozoravaju na opasnost kod nepravilno čuvanih ostataka riže i tjestenine jer ta hrana u sebi sadrži bakteriju Bacillus cereus, koja proizvodi toksin pri podgrijavanju i kod predugog stajanja.

2008. godine jedan tinejdžer je preminuo nakon što je pojeo ostatke tjestenine koja nije bila u hladnjaku tijekom noći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene