Bjelovarska bolnica, arhiva (Foto: AFP)
Bjelovarska bolnica, arhiva (Foto: AFP)

Zbog teške meningokokne infekcije i brzoprogresivne septikemije u nedjelju navečer na Odjelu pedijatrije bjelovarske Opće bolnice umrla je 11-godišnja djevojčica, priopćili su u ponedjeljak iz bjelovarske bolnice.


Djevojčica je zaprimljena u popodnevnim satima u nedjelju, a prema podacima prilikom dolaska, posljednjih desetak dana povremeno je imala povišenu temperaturu uz nespecifične simptome, zbog čega je liječena kod kuće.

Vezani članci Paris Jackson (Foto: AFP) TMZ tvrdi da je kći Michaela Jacksona hitno hospitalizirana, ona im na Twitteru poručila: "Lažljivci" Vađenje krvi, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Dječja bolnica u Rusiji pod teškim optužbama: Djelatnici prljavim iglama više od 100 djece zarazili hepatitisom C?

Na dan prijema, prije hospitalizacije, opće stanje djevojčice se pogoršalo, uz kontinuirani febrilitet i opću slabost.

U bolnici kažu da je djevojčica zaprimljena u izrazito narušenom općem stanju, no unatoč terapiji stanje joj se rapidno pogoršavalo. Uz konzultaciju dežurnih infektologa Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, bjelovarski liječnici dogovorili su prijem na Kliniku te organizirali hitni transport djeteta. Kako se stanje i dalje pogoršavalo, pozvan je i anesteziološki tim za pratnju.

Tijekom pripreme za transport, u 19:40 sati, uz pogoršanje stanja s gubitkom svijesti djeteta nastupio je kardiorespiratorni zastoj te je odmah je započeto s kardiopulmonalnom reanimacijom.

U 20:40 sati proglašena je djetetova smrt, jer se nakon sat vremena intenzivne kardiopulmonalne reanimacije, unatoč svim poduzetim mjerama i postupcima, nije uspio postići povratak životnih funkcija.

"Prema podacima kod dolaska djeteta i teškom stanju kod prijema te brzom pogošanju s nastankom zastoja srca i disanja, unatoč svemu poduzetom klinički procjenjujemo da je uzrok teška meningokokna infekcija i brzoprogresivna septikemija, gdje je nažalost smrtni ishod veći od 90 posto", stoji u priopćenju iz Opće bolnice Bjelovar.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o djevojčici iz okolice Čazme. (Hina)