Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na najvećem godišnjem festivalu 'trave', ove je godine policija posjetiteljima dijelila čips i brošure o uvjetima u kojima se marihuana u saveznoj državi Washington može koristiti legalno.


Umjesto izvadaka iz zakona o kaznama koje za sobom povlači konzumiranje marihuane, ove je godine policija u Seattleu posjetiteljima festivala 'trave' dijelila čipseve i brošure o legalnom korištenju te droge, objavio je AP. Prošle je godine, naime, konzumiranje marihuane ondje postalo legalno, ali samo u određenim uvijetima.

>> VIDEO Policija 'veselim' studentima otela DIVOVSKI joint!

Vezani članci Policija, ilustracija Snažna eksplozija kod centra za testiranje na koronavirus, sumnja se da je namjerno izazvana Marihuana, ilustracija Dolijao zagrebački diler: U stanu 32-godišnjaka policija zaplijenila 13 kg marihuane, kokain i oružje

'Hempfest' poznat je i kao najveće godišnje okupljanje ljubitelja marihuane. Organizatori su podijelili 1.000 vrećica čipsa i brošure. U njima je objašnjeno kako je rekreacijsko korištenje marihuane u saveznoj državi Washington dozvoljeno zakonom, ali nije legalno kod sebe posjedovati više od 28 grama, pušiti 'travu' u javnosti ili voziti pod njezinim utjecajem, niti prodavati je bez dozvole.

Glasnogovornik policije Seattle Sean Whitcomb rekao je kako želi da ljudi budu upoznati s pravilima oko korištenja marihuane. 'Mogu je koristiti u privatnosti svog doma, a ne na ulici ili u parkovima', rekao je Whitcomb.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook