Dolari, ilustracija
Dolari, ilustracija Foto: Profimedia

Žena je preminula u svom stanu, a policija je pretragom u zamrzivaču pronašla tijelo njezina supruga koji je vjerojatno umro 2009. Sumnjaju da je 10 godina primala njegovu veteransku mirovinu.


Američka policija vjeruje da je žena koja je čuvala suprugovo tijelo u zamrzivaču 10 godina to učinila da bi u spomenutom razdoblju mogla koristiti njegovu veteransku mirovinu u ukupnom iznosu od 170.000 dolara, kao i ostale povlastice.

Glasnogovornica policije grada Tooele u saveznoj državi Utah za dpa je kazala da je žena pronađena mrtva u svojem stanu 22. studenoga. Susjedima je bilo neobično kada im ni nakon nekoliko dana nije otvarala vrata, pa su pozvali policiju.

Suđenje Smiljani Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 7 Svjedok na suđenju Smiljani Srnec o policijskoj pretrazi kuće: "Razvalili su krevet, plahte, ormare, novčanike..."

Nastavak suđenja Smiljani Srnec (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) Novi šokantni detalji suđenja Smiljani Srnec: "Jasmini nije bilo pomoći, glava joj je bila razorena"

Policajci su se tijekom pregleda stana nemalo iznenadili kad su u zamrzivaču pronašli tijelo njezina supruga.

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posljedica bolesti između veljače i ožujka 2009., kazala je glasnogovornica.

U ponedjeljak su istražitelji pronašli ovjereno pismo iz prosinca 2008. Vjeruju da ga je napisao preminuli muškarac. U njemu stoji da supruga nije odgovorna za njegovu smrt.

Čini se da je žena nastavila primati suprugove mirovine i nakon njegove smrti, a po procjeni policije, sveukupna svota iznosila je oko 177.000 dolara.

Američki mediji izvijestili su da istražitelji pokušavaju utvrditi je li preminula žena čitavo vrijeme primala i socijalnu naknadu. (Hina)