Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne spuštajte se u živo blato"

"Ako je netko počinio otmicu djece, mora biti sankcioniran": I saborska oporba o uhićenim Hrvatima

Aktualno Galerija Hrvati u Zambiji - 6 Hrvati u Zambiji - 6 Foto: Mwebantu.com Sandra Benčić Sandra Benčić Foto: DNEVNIK.hr Peđa Grbin Peđa Grbin Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni na sudu u Zambiji: Ilustracija - 4 Uhićeni na sudu u Zambiji: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Uhićeni na sudu u Zambiji: Ilustracija - 3 Galerija 1/7 >>
Oporbeni zastupnici u hrvatskom Saboru komentirali su uhićenje hrvatskih državljana u Zambiji.

Četiri hrvatska para uhićena u Zambiji zbog sumnje za pokušaj trgovine djecom dovedena su u utorak na sud, gdje im je pročitana optužnica. Izjavili su da se ne osjećaju krivima.

Njihov je branitelj tražio da ih se pusti na slobodu uz jamčevinu, što će biti odlučeno na novom ročištu najavljenom za četvrtak.

Na slučaj se osvrnula i saborska oporba. Kažu kako nemaju dovoljno informacija, ali da je evidentno kako će hrvatske institucije morati promijeniti zakonodavni okvir kada je riječ o međunarodnim posvojenjima.

Pročitajte i ovo Uhićeni na sudu u Zambiji PRAVNE ZAVRZLAME Hrvate uhićene u Zambiji novo ročište čeka u četvrtak: Dnevnik Nove TV donosi nove detalje ove složene priče

Sandra Benčić, čiji je stranački kolega jedan od uhićenih u Zambiji, napominje kako su djeca koja su trebala biti posvojena hrvatski državljani jer su dobili sve hrvatske dokumente.

"Djeca su hrvatski državljani i nisu jedina djeca posvojena iz Konga u Hrvatsku. Zaista molim sve političke aktere da se ne spuštaju u živo blato gdje koriste situaciju te djece i posvojenja za međusobne političke obračune", rekla je Benčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 sud U NDOLIJU Osmero uhićenih Hrvata u Zambiji izjasnilo se o krivnji, branitelj tražio puštanje uz jamčevinu

Situaciju je komentirao i šef SDP-a Peđa Grbin. "Želim tim ljudima da što prije izađu iz zambijskog zatvora, a ako je netko doista počinio otmicu djece, on za to mora biti sankcioniran".

Hrvati će se pred sudom u Zambiji ponovno pojaviti u četvrtak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene