Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VISOKI DUŽNOSNIK

VIDEO Ruski vojni savjetnik nije znao da mu je uključen mikrofon pa otkrio javnosti strogo čuvanu tajnu

Ruslan Pukhov
Ruslan Pukhov Foto: NEXTA/Twitter
Član Vijeća ruskog Ministarstva obrane u nedavnom je gostovanju na jednoj televiziji, ne znajući da mu je uključen mikrofon, izrekao tajnu koju Kremlj skriva tjednima.

Suočena s optužbama da u ratu s Ukrajinom koristi iranske bespilotne letjelice, Rusija se okrenula strategiji opovrgavanja, no član Vijeća ruskog Ministarstva obrane Ruslan Pukhov u jednoj je televizijskoj emisiji, ne znajući da mu je uključen mikrofon, opovrgnuo službeni narativ ruskog političkog vrha.

Razgovarajući u emisiji na kanalu RBC o oružju koje se koristi u Ukrajini, poručio je voditeljima: "Svi znamo da su dronovi iranski, samo vlasti to ne će priznati." 

Voditelji su ostali iznenađeni Pukhovljevim riječima, a on je, po svoj prilici, istoga trena shvatio svoju pogrešku.

Pročitajte i ovo Dron samoubojica Rat u Ukrajini Ubijeno deset iranskih instruktora za dronove-samoubojice: "Stotine iranskih bespilotnih letjelica prolaze 'testne vožnje' na našoj zemlji, ubijajući civile"

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski RAT U EUROPI Zelenski tvrdi da su Rusi minirali veliku hidroelektranu: "Posljedice toga mogu dovesti do povijesne katastrofe"

Davajući kasnije izjave za ruske medije, Pukhov je tvrdio da se ne sjeća kako je dao takav komentar sugerirajući da se možda radi o namještaljci. "Nažalost, ne sjećam se. Nakon COVID-a moj mozak ne radi baš najbolje", ustvrdio je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene