Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FSB u akciji

Ruski specijalci spriječili nekoliko terorističkih napada naređenih iz Turske i Sirije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U moskovskoj regiji je spriječeno nekoliko napada koje su naredili teroristi iz Turske i Sirije i uhićena je jedna skupina državljana središnje Azije koja ih je trebala izvesti, objavila je u srijedu Ruska federalna služba sigurnosti (FSB).

Uhićena je skupina državljana zemalja središnje Azije koja se spremala izvesti terorističke napade u regiji Moskve početkom svibnja po nalogu šefova međunarodnih terorističkih organizacija aktivnih u Siriji i Turskoj, navodi FSB u priopćenju koje prenosi agencija Ria Novosti.

Pročitajte i ovo Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Prvog svibnja održane su brojne kulturne i političke manifestacije u Moskvi i predgrađu prigodom Praznika rada, neradnog dana u Rusiji.

Devetog svibnja vojna parada i druge proslave posvećene obljetnici pobjede nam nacističkom Njemačkom privlače stotine tisuća osoba u središte ruske prijestolnice.

Tijekom uhićenja u Moskvi zaplijenjen je veliki broj oružja i streljiva, prema priopćenju FSB-a. Datum uhićenja nije preciziran.

Ta objava stiže dok od 22. travnja traju žestoki sukobi između režima Damaska kojeg podržava Moskva i sirijskih pobunjenika koje podržava Turska u Alepu, na sjeveru Sirije, bez obzira na diplomatske napore u korist primirja.

Ruske snage podržavaju sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u ofenzivi na pobunjeničke skupine. Zapadnjaci i oporba redovno optužuju Rusiju za napade na pobunjeničke skupine koje se protive režimu Damaska. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene