Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stižu i kinezi

Jedna od opasnijih u svijetu: Ruska fregata stigla na veliku vojnu vježbu

Ruski ratni brod Admiral Gorškov
Ruski ratni brod Admiral Gorškov Foto: Rusko ministarstvo obrane
Ruska ratna mornarica stigla je u Južnoafričku Republiku i u njoj će odraditi vojne vježbe s kineskim i južnoafričkim kolegama.

Fregata ratne ruske mornarice pod imenom Admiral Gorškov stigla je u Durban u Južnoafričkoj Republici. Riječ je o fregati osnovanoj 2006. godine, a slovi kao jedna od opasnijih u svijetu.

Najbolji je primjer modernih višenamjesnih ratnih brodova te je opremljena hipersoničnim raketama koje mogu uništiti mete sa 120 kilometara udaljenosti. Svaki brod vrijednosti je 250 milijuna dolara.

"Mossi II"

Nastavak je niza vježbi koje će se održati na području u blizini Durbana. U vježbama će sudjelovati Rusija, Kina i Južnoafrička Republika. Ruska ratna mornarica i prošloga je tjedna posjetila Južnoafričku Republiku zbog istog razloga, no ovoga puta vježbama je priključena i Kina.

  Pročitajte i ovo Pomorska vojna vježba Kine i Rusije - 3 Rusi nešto spremaju? U Sjevernom moru otkriven neobičan ruski brod: "Ovo je prvi put da to vidimo"

Vježbe bi trebale završiti 25. veljače, piše Independent Online, kada bi ruske snage trebale otići iz Južnoafričke Republike.

Ruski ratni brod Admiral Gorškov Ruski ratni brod Admiral Gorškov Foto: Rusko ministarstvo obrane

Južnoafrička Republika odbila je osuditi napade Rusije na Ukrajinu zastupajući stav kako želi ostati neutralna, no ovim potezom zasigurno šalje određenu poruku kojoj se protivi opozicija koja poručuje: "Vježbe poput ovih lagano mogu Južnoafričku Republiku učiniti suučesnikom u ruskim ratnim zločinima", objavio je VOA Africa.

U videu pogledajte dolazak ruske mornarice u Durban.

Dodatno zabrinjava pojačana aktivnost Kine i činjenica da kineske vlasti nisu dematirale da neće Rusiji pružiti pomoć.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene