Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD ulazi u rat?

Putinov suradnik šokirao na javnoj televiziji: "SAD je vojni neprijatelj, ovim potezom su objavili rat Rusiji"

Putin i Biden
Putin i Biden Foto: Afp
Putinov suradnik i propagandist gostovao je na ruskoj državnoj televiziji te je tom prilikom izjavio kako su Sjedinjene Američke Države svojim potezom prešle sve granice i objavile rat Rusiji.

Igor Korotčenko, ruski ekspert za vanjsku politiku i bivši član Sovjetskog ratnog zrakoplovstva u nedjelju je, gostujući na ruskoj državnoj televiziji, rekao da je američka državna podtajnica Victoria Nuland svojom izjavom otvoreno prekoračila crvenu liniju i otvoreno objavila rat Rusiji.

Nuland je prije nekoliko dana rekla da su mete na Krimu legitimne i kako SAD podržava ukrajinske napade na njih.

"Ruske vlasti donijeti će odluku i vojno reagirati"

"Nakon što je SAD prešao svaku zamislivu i nezamislivu crvenu liniju, danas je američko Državno tajništvo zapravo objavilo da ide u rat s Rusijom. Smatram da bi mi na taj način trebali tumačiti izjavu Nuland, jer za ublažavanjem nema potrebe.", rekao je Korotčenko, dodajući da je SAD vojni neprijatelj Rusije.

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk na putu prema prvoj liniji u Hersonu Teške riječi iz Kijeva Ukrajinac zaprijetio "Hitlerovu blizancu": "Parkirat ćemo svoje tenkove na Crveni trg"

"Ako očekuju da masovni raketni napadi na ruski teritorij budu izvršeni putem nekog drugog, ali uz njihovu pomoć, u tom slučaju možemo na to gledati kao causus belli (opravdani povod za rat) i reagirati u skladu s tim."

"Ne želim ulaziti u detalje. Još jednom govorim da će Ruske vlasti donijeti odluku i vojno reagirati sukladno izjavama i djelovanjem SAD-a. Kako će reagirati i koje mjere će biti poduzete, tek nam predstoji vidjeti.", zaključio je Korotčenko.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene