Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski putnički zrakoplov sletio je u Caracas, glavni grad Venezuele, nakon što je Moskva poduprla svoga saveznika Nicolasa Madura u borbi protiv pokušaja da ga se svrgne s vlasti.


Boeing 777 s 400 sjedala u vlasništvu ruske tvrtke Nordwinds Airlines parkirao se na privatnom dijelu piste nakon što je doletio iz Moskve, pokazuju Reutersove fotografije i podaci servisa za praćenje zrakoplova.

Vezani članci Cjepivo, ilustracija Što se krije iza naglog porasta broja novooboljelih u ovoj velikoj zemlji? U posljednja 24 sata zaraženo više od 13.500 ljudi Ruske željeznic (Foto: izismile.com) Ruskinje tvrde da su njihove željeznice najljepše na svijetu i spremne su to dokazati

Isti zrakoplov doletio je iz Moskve u Caracas 3. prosinca, pokazuju javno dostupni podaci, što se podudara s odlaskom Madura u Rusiju na sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Ni Nordwind ni venezuelske vlasti nisu željele komentirati zašto je zrakoplov stigao u Caracas.

Prema javno dostupnim podacima, taj zrakoplov obično leti između Rusije i jugoistočne Azije. Ni Nordwind niti neki drugi komercijalni avioprevoznik ne nudi izravne letove Moskva-Caracas.

Ruski list Novaya Gazeta prenio je da je avion stigao bez putnika, ali da su u njemu bila dva člana posade. (Hina)