Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GLAS RAZUMA I HRABROSTI

Ruski intelektualci osudili napad na Ukrajinu: "Pozivamo sve građane Rusije da kažu NE ovom ratu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Pozivamo sve građane Rusije da kažu NE ovom ratu", objavila je skupina ruskih intelektualaca i osoba iz javnog života u otvorenom pismu u kojem zahtijevaju prekid rata.

Stotinjak ruskih intelektualaca i osoba iz javnog života, među kojima je Nobelovac i urednik Nove gazete Dmitrij Muratov te još niz novinara, glumaca, političara, ekonimista, pisaca potpisalo je otvoreno pismo u kojem osuđuju napad na Ukrajinu te zahtijevaju prekid rata

Pismo je na svom Facebooku objavila teatrologinja Alyona Karas, a u njemu stoji:

"Sunarodnjaci!

Rat između Rusije i Ukrajine je SRAMOTA.

Ovo je NAŠA sramota, ali nažalost i naša djeca generacija vrlo mladih i jos nerođenih Rusa morat će snositi odgovornost za to. Ne želimo da naša djeca koja žive u agresorskoj državi osjećaju sram zbog njihove vojske koja napada susjednu neovisnu državu.

Pozivamo sve građane Rusije da kažu NE ovom ratu.

Ne vjerujemo da je neovisna Ukrajina prijetnja Rusiji ili bilo kojoj drugoj državi. Ne vjerujemo u izjave Vladimira Putina da je ukrajinski narod pod vladavinom "nacističkog" i da ga treba "osloboditi".

Zahtijevamo prekid ovog rata! ", navodi se u pismu ruskih intelektualaca i mirotvoraca.

 

 

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na jaču podršku Ukrajinski ministar podiže moral: "72 sata otpora! Svijet nije vjerovao, svijet je sumnjao"

   Pročitajte i ovo Rusi okupiraju sve više ukrajinskog teritorija GRAFIČKI PRIKAZ VIDEO Pogledajte situaciju na terenu: Rusija pritišće iz nekoliko različitih pravaca, raste pritisak na Harkiv

 

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene