Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na jugu zemlje

Ruska vojska pred vratima Hersona: "Teško je reći kako će se situacija razvijati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vojska nalazi se pred vratima ukrajinskog grada Hersona, na jugu zemlje, rekao je gradonačelnik tog grada u noći na utorak.

"Na ulazima u Herson ruska vojska postavila je kontrolne postaje. Teško je reći kako će se situacija razvijati", napisao je na Facebooku Igor Kolikajev, gradonačelnik Hersona.

Pročitajte i ovo Prizori iz grada Ulične borbe VIDEO Dramatični prizori iz grada koji zauzimaju Rusi, traje evakuacija: "Situacija je strašna" Olaf Scholz i nordijski premijeri Glavni podupiratelji Ukrajine Scholz pozvao nordijske zemlje na jačanje pomoći Ukrajini nakon još jednog žestokog napada

Dodao je da je Herson "ukrajinski grad i to će i ostati. "Herson će se oduprijeti!", napisao je.

"Nalazim se u svom uredu kako bih koordinirao službe da biste se vi probudili u relativno mirnom gradu", dodao je, zatraživši od stanovnika da ostanu smireni i oprezni i da ne izlaze za vrijeme policijskog sata.

"Ne vodite agresivne razgovore ni s kime i ne provocirajte sukobe sa svojim neistomišljenicima... Ovo nije bitka, ovo je rat. A rat se dobiva razumnim postupcima i hladne glave", zaključio je.

Na društvenim mrežama videosnimke pokazuju ruske snage kako ulaze u taj grad, koji ima 290.000 stanovnika.

Rusija je u četvrtak počela invaziju na Ukrajinu.

Tijekom noći nastavili su se ruski napadi i na istočni ukrajinski Harkiv i glavni grad Kijev, dok su u napadu na sjeveroistočnu regiju Sumi gubitke pretrpjele obje strane.

Regionalni guverner rekao je da je 70 ukrajinskih vojnika poginulo kada su Rusi bombardirali vojnu bazu u gradu Ohtirka u regiji Sumi.

Kako su pokazale snimke američke satelitske tvrtke Maxar, ruski vojni konvoj koji se proteže preko 60 kilometara približava se glavnom gradu Kijevu, koji je i dalje pod kontrolom ukrajinske vojske.

Rat u Ukrajine iz minute u minutu pratite OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene