Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupina plaćenika

Veliki povratak Wagnera: Otkriveno na koji način regrutiraju nove borce, a na čelu ponovo - Prigožin

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruska plaćenička tvrtka Wagner ponovo regrutira borce. Ovaj put na čelu će biti sin poginulog Jevgenija Prigožina - Pavel.

Nakon tri mjeseca neaktivnosti i smrti osnivače Jevgenija Prigožina, ruska plaćenička tvrtka Wagner ponovo počinje regrutirati borce.

Borce će ponovo predvoditi – Prigožin. Riječ je o 25-godišnjem Pavelu Prigožinu, Jevgenijevu sinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove kontraindikacije HALMED izdao upozorenje: "Oprezno s ovim lijekovima za trudnice"

Profili na društvenim mrežama koji promoviraju vagnerovce u utorak su naveli nekoliko zahtjeva za potencijalne novake, piše Insider

U objavama s naslovom "Vraćamo se", poručili su da svi koji im se žele pridružiti moraju imate rusku putovnicu za operacije izvan zemlje, podatke o svojim obiteljima i bliskim rođacima te potvrde o cijepljenju.

Pročitajte i ovo Horor u Gazi Iz minute u minutu U bombardiranju bolničkog konvoja poginulo 13 osoba: Izraelci objavili zašto su izveli napad

Osim toga, kandidati moraju dostaviti potvrde da nemaju kriminalni dosje niti povijest zlouporabe droga. Zanimljivo je da su to dodatni zahtjevi od onih kada je Wagner angažirao i ruske zatvorenike da pojača svoje trupe u Ukrajini.

Pavelovo ime ruski ratni blogeri već su nekoliko mjeseci spominju kao zamjenu za poginulog Jevgenija koji je i sam ranije ove godine spominjao sina kao svojeg nasljednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene