Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za borbu

Iscurili tajni dokumenti? Rusija tvrdi da je Ukrajina planirala napad na Donbas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u srijedu da ima tajne dokumente koji dokazuju kako je Ukrajina planirala u ožujku izvršiti napad na proruske separatiste u istočnoj Ukrajini.

Rusko ministarstvo objavilo je šest stranica dokumenata za koje tvrdi da pokazuju kako je Ukrajina planirala napad na proruske pobunjeničke regije u Donbasu.

Reuters navodi kako nije mogao neovisno provjeriti autentičnost dokumenata, koji su napisani na ukrajinskom i u kojima se, kako se čini, opisuju pripreme za borbu taktičkih vojnih jedinica.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca priznao kao neovisne tzv. Donjecku Narodnu Republiku i Narodnu Republiku Luhansk, samoprozvane države na istoku Ukrajine koje Rusija podržava.

Pročitajte i ovo Albina i Milana Dobit će svjedodžbu Ukrajinske djevojčice prvi put u hrvatskoj školi: ''Djeca mi pomažu, prevode mi na engleski''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Život tijekom rata VIDEO Da ti srce pukne: Djevojčica u kijevskom skloništu pjeva popularnu dječju pjesmu

Odmah potom uveo je vojne trupe u te dvije regije, netom prije nego je izvršio invaziju na Ukrajinu.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene