Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestabilo stanje

PROBLEMI NA POMOLU? Rusija šalje 10.000 vojnika na zapad zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će razmjestiti dodatnih 10 tisuća vojnika na zapadu zemlje zbog tamošnje nestabilne situacije, izjavio je u srijedu ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

"Vojna i politička situacija na zapadnoj granici i dalje je nestabilna", prenosi agencija Interfax riječi Šojgua sa sastanka dužnosnika obrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

"SAD i druge članice NATO saveza nastavljaju s osnaživanjem svojih vojnih snaga, prvenstveno u državama koje graniče s Rusijom", dodao je.

Rusija već dugo osuđuje ekspanziju zapadnog vojnog saveza prema istoku kao izravnu prijetnju ruskoj nacionalnoj sigurnosti.

U međuvremenu su istočne članice NATO-a zatražile od saveznika veću zaštitu nakon što je Rusija prije dvije godine okupirala i anektirala dio Ukrajine.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nedavno je najavio da će Savez u tri baltičke zemlje i Poljskoj razmjestiti četiri "osnažene" bojne kao odgovor na djelovanje Rusije u Ukrajini.

To razmještanje snaga jedna je u nizu mjera koje je NATO poduzeo od početka izbijanja ukrajinske krize u proljeće 2014. kako bi pojačao mogućnost reakcije savezničkih vojski i dao potporu članicama Saveza koje dijele granicu s Rusijom.

Šefovi država i vlada zemalja članica NATO-a sastaju se 8. i 9. srpnja na summitu u Varšavi gdje će potvrditi razmještanje trupa i otkriti sve pojedinosti. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene