Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđena djeca

Rusija projektilima pogodila stambenu zgradu u Dnipru, pet osoba ozlijeđeno: Pogođena i zgrada tajne službe

Raketirana zgrada u Dnipru - 9
Raketirana zgrada u Dnipru - 9 Afp
Aktualno Galerija Raketirana zgrada u Dnipru - 11 Raketirana zgrada u Dnipru - 11 Foto: Afp Raketirana zgrada u Dnipru - 10 Raketirana zgrada u Dnipru - 10 Foto: Afp Raketirana zgrada u Dnipru - 9 Raketirana zgrada u Dnipru - 9 Foto: Afp Raketirana zgrada u Dnipru - 7 Raketirana zgrada u Dnipru - 7 Foto: Afp +2 Raketirana zgrada u Dnipru - 6 Galerija 1/7 >>
Uništena je stambena zgrada, a pogođena je i zgrada ukrajinske tajne službe. Za sada nije potvrđena nijedna smrt, a među ozlijeđenima je i dvoje djece u dobi od 14 i 17 godina.

Najmanje pet osoba ozlijeđeno je nakon što su projektili u petak navečer pogodili jednu stambenu zgradu i zgradu ukrajinske tajne službe u gradu Dnipru na istoku Ukrajine.

Ekipa BBC-ja na terenu potvrdila je da je gornji kat velike stambene zgrade gotovo potpuno uništen u udaru.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Širenje utjecaja Isporuke oružja i opreme: "Rusija potpisala sporazume s više od 40 afričkih država"

Pogođena je i zgrada ukrajinske tajne službe SBU, objavio je predsjednik Volodimir Zelenski.

Za štetu na zgradama okrivio je "ruski raketni teror". Zelenski je na Telegramu objavio video na kojem se vidi dim iz oštećenih zgrada i požar na ulici.

Raketirana zgrada u Dnipru - 9 Raketirana zgrada u Dnipru - 10 (Foto: Afp)

Naglasio je da je sazvao hitne sastanke sa SBU-om, ministarstvom unutarnjih poslova, hitnim službama i lokalnim dužnosnicima nakon incidenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Australiji Na vojnoj vježbi pao helikopter, nestala četiri člana posade

Regionalni guverner Serhij Lisak rekao je da je među ozlijeđenima i dvoje djece u dobi od 14 i 17 godina, dodavši da su na kućnom liječenju.

Za sada nije potvrđena niti jedna smrt u udaru, naveo je Lisak. Prema gradonačelniku Dnipra Borisu Filatovu, zgrada SBU-a po treći je put postala meta Rusije.

  Raketirana zgrada u Dnipru - 9 Raketirana zgrada u Dnipru - 5 (Foto: Afp)

Obje zgrade bile su uglavnom prazne, rekao je Filatov, dodavši da je stambena zgrada nedavno dovršena i da se stanovi prodaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snimka koja mnogo toga otkriva VIDEO Pogledajte trenutak kad ukrajinski projektil pogađa ruski grad. Rusi tvrde da su ga prethodno oborili

Rusija je u petak objavila da je presrela dva ukrajinska projektila iznad južne regije Rostov koja graniči s Ukrajinom.

Moskva je priopćila da je 15 ljudi ozlijeđeno zbog pada krhotina u južnom lučkom gradu Taganrogu na obali Azovskog mora, oko 40 kilometara od granice s Ukrajinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene