Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Pusija ponovno prijeti nuklearnim oružjem, Zaharova: "Ne preporučujem sumnju u našu odlučnost"

Aktualno Galerija Rat u Ukrajini, ilustracija - 6 Rat u Ukrajini, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini, ilustracija - 2 Rat u Ukrajini, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini, ilustracija - 3 Rat u Ukrajini, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini, ilustracija - 4 Rat u Ukrajini, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Rat u Ukrajini, ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Rusija ponovno prijeti nuklearnim oružjem. Njezini precizni krstareći projektili umjesto na vojne padaju na civilne ciljeve. A NATO tvrdi da je većina obećanog oružja Ukrajini stigla. Dugo najavljivana protuofenziva se iščekuje.

Mikolajiv je prošlu noć ponovno gorio. Precizni ruski krstareći projektili Kalibr ispaljeni s brodova u Crnom moru pogodili su privatne kuće, povijesnu zgradu i neboder.

"Nikad nismo otišli na odmor, nikad nismo putovali, ništa. Sve smo potrošili na kuću. A onda je došao ruski svijet", kazala je Olena Čeban.

"Ne mogu naći ništa za odjenuti. Sve je ostalo u kući. Kad hitne službe odu, ući ću i bar pokupiti dokumente, novac, lijekove", dodaje Maria Černišova.

Poginule dvije osobe

Dvije osobe poginule su u više od 80 ruskih topničkih napada na regiju Zaporižja. Ruska vojska utvrđuje položaje. Pješačke napade uglavnom je ograničila na Bahmut.

"Jurišni odredi zauzeli su četiri četvrti u sjeverozapadnim, zapadnim i jugozapadnim dijelovima Bahmuta", rekao je Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Uhićenje na Crnom moru Luke, heroin, trgovina ljudima Kako je ruska invazija podijelila mafiju: "Mi smo lopovi, mi smo protiv svake države, ali smo odlučili da smo za Ukrajinu"

Ukrajina uzvraća

Ukrajina uzvraća. Snažna eksplozija potresla je okupirani Melitopolj. Poginuo je jedan policajac, a još jedan je ranjen.

Nagađa se da bi taj grad mogao biti jedan od ciljeva očekivane ukrajinske protuofenzive. Glavni tajnik NATO-a tvrdi da je Ukrajini već stiglo gotovo sve obećano oružje.

"Više od 98 posto borbenih vozila obećanih Ukrajini već je dostavljeno. To znači - više od 1550 oklopnih vozila, 230 tenkova i druge opreme, uključujući velike količine streljiva", naveo je Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a.

Rusija prijeti nuklearnim oružjem

Rusija ponovno spominje mogućnost nuklearne eskalacije i prijeti.

"Učinit ćemo sve kako bismo izbjegli najgori scenarij razvoja događaja, kao što je rusko vodstvo više puta reklo. Međutim, ne po cijenu narušavanja naših vitalnih interesa. Naravno, ne preporučujem sumnju u našu odlučnost i testiranje", upozorila je Maria Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini VIDEO Ukrajinska vojska dronovima napala Krim: Ruska Crnomorska flota na nogama

Peking je najavio kako će poslati mirovnog izaslanika u Ukrajinu i druge zemlje. Kineski predsjednik u srijedu je telefonom razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Na zapadu su to pozdravili, ali ističu da Kina i dalje ne osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene