Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija pokusno lansirala interkontinentalnu raketu RS-18

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je izvela probno lansiranje starije interkontinentalne rakete RS-18 s kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu, kazao je glasnogovornik ruskih kopnenih strateških snaga.

"RS-18 lansiran je u ponedjeljak 29. listopada u 12 sati iz Moskve", kazao je pukovnik Vadim Koval.

Pročitajte i ovo Svjetla na nebu iznad Kalifornije Snimke iz Kalifornije VIDEO Misteriozna vatrena svjetlost snimljena na nebu: "Nisam mogla vjerovati svojim očima" Kina lansirala novu raketu - 4 Prvo polijetanje Kina lansirala zadivljujuću raketu: Prilagodit će ju za vertikalno slijetanje, a moći će se koristiti više puta

Dosegao je, kao što je bilo predviđeno, cilj na više od 5000 km razdaljine na poligonu Koura , na poluotoku Kamčatka, dodao je on.

Probno lansiranje je provedeno kao dio ruskog programa provjere borbene spremnosti starijih raketa, rekao je Koval.

Lansiranje bi trebalo potvrditi "stabilnost tehničkih karakteristika rakete u vidu nastavka njegove eksploatacije", kazao je časnik.

"Pouzdanost i tehničko stanje složenog RS-18 potvrđuju mogućnost produljenja vremena njegove eksploatacije do 2031.", dodao je on.

Zbog problema s financiranjem Rusija se nada produljiti
upotrebljivost nekih starijih raketa za najmanje još jedno desetljeće dok postupno uvodi novu generaciju balističkih raketa. RS-18 je u uporabi od 1980.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene