Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno 30 vojnika

Rusija: Pobunjenici u Alepu koristili kemijsko oružje protiv sirijske vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak je priopćilo da su pobunjenici u istočnom Alepu upotrijebili kemijsko oružje protiv sirijske vojske te da je tom napadu bilo izloženo oko 30 vojnika, javlja Reuters pozivajući se na rusku agenciju TASS.

Prema ministarstvu, do napada je došlo u nedjelju navečer, a većina vojnika izloženih kemijskom oružju prebačena je u bolnicu u Alepu. Rusija zračnim udarima na pobunjenike pomaže sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu da preuzme punu kontrolu nad tim gradom, ali je trenutno obustavila napade na pobunjenički dio grada koji je u ruševinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok SAD traže istragu Rusija spremna podržati novu mirovnu inicijativu u Siriji, ali pod jednim uvjetom Slika nije dostupna Nije donio konačnu odluku Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom

Rusija je u petak zatražila da Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) hitno u Alep upiti svoju misiju, te tvrdi da raspolaže dokazima da je kemijsko oružje korišteno u i u jednom drugom napadu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene