Obavijesti Video Pretražite Navigacija
važan i stav bošnjaka

Rusija napala Ukrajinu, što će napraviti Srbija: "Beograd mora donijeti odluku..."

U izvanrednim vijestima Nove TV o ruskoj invaziji na Ukrajinu govorio je bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier. U 14 sati počinje specijal Dnevnika Nove TV.

Rusija je rano jutros napala Ukrajinu. Proruski separatisti pokrenuli su u četvrtak ujutro ofenzivu u oblastima Lugansk i Donjeck. Napadi na Ukrajinu počeli su i s Krima. 

Hrvatske reakcije na napad u Ukrajini na Markovu trgu za Dnevnik Nove TV prati reporter Hrvoje Krešić. Razgovarao je s bivšim ministrom vanjskih poslova, Davorom Ivom Stierom, koji je otkrio kako on gleda na sve što događa i kako bi se mogla postaviti Hrvatska.

"U taktičkom smislu to nije bilo iznenađenje. To je 'stvaranje koncepta ruskog svijeta', sfere utjecaja na prostoru Sovjetskog saveza. Putin je igrao na podjelu Zapada, da se posvade Amerika i Europa. U tome nije uspio - Zapad je jedinstven, EU nije podijeljena..." objasnio je.

No, kakve će posljedice biti za Hrvatsku? "Osjetit će se posljedice zbog cijene energenata", dodao je.

Srbija mora odlučiti - hoće li biti dio Zapada i gdje će se svrstati, rekao je. "Na Beogradu je da donese odluku. Ne mogu reći da žele biti dio Zapada, a sada se ne svrstati sa Zapadom. Što se tiče Hrvatske - imali smo raspravu i donijeli smo zaključke u kojima se podržava suverenitet, teritorijalna cjelovitost Ukrajine i osuđuje se prekršaj Međunarodnoga prava Ruske Federacije", komentirao je.

Pročitajte i ovo Sirene prekinule javljanje uživo iz Kijeva Prisutan je strah VIDEO Javljanje našeg reportera prekinule sirene za uzbunu: ''Ne zvuči ugodno, mislim da ćemo se morati skloniti na sigurno''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početak ratnih razaranja Što dosad znamo o ruskoj invaziji: Pogledajte s kojim je snagama Putin napao Ukrajinu

U BiH napetost zbog izbornog zakona traje već tjednima, postoji li mogućnost dodatne destabilizacije zbog rata u Ukrajini? "Tu je bitno da Bošnjaci prihvate Hrvate kao partnere i omoguće da mogu izabrati svoje legitimne predstavnike. Inače tjeraju Hrvate da idu prema Srbima, a time će uvući BiH u projekt 'srpskoga svijeta'", naveo je.

Sve o invaziji Rusije na Ukrajinu pratite OVDJE

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene