Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Pokret za prava LGBT zajednice našao je na ruskom popisu ekstremističkih i terorističkih organizacija.

Rusija je dodala pokret za prava LGBT zajednice na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija, objavili su u petak državni mediji.

Taj je potez u skladu s presudom ruskog Vrhovnog suda iz studenog prošle godine da se LGBT aktivisti trebaju proglasiti ekstremistima, zbog čega su predstavnici homoseksualnih i transrodnih osoba rekli da strahuju da će to dovesti do uhićenja i kaznenog progona.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić susjedi uznemireni Propucan automobil Ivana Turudića! Javila nam se njegova supruga: ''Ne zovite ga da i vama ne opsuje''

Pročitajte i ovo Josip Atalić 4 godine nakon Potresni inženjer otkrio: "Ovi su dijelovi Zagreba najugroženiji od potresa"

Za popis je odgovorna agencija Rosfinmonitoring koja ima ovlasti zamrznuti bankovne račune više od 14.000 osoba i subjekata koji su označeni kao ekstremisti i teroristi.

Popis je raznolik, na njemu su al-Kaida, američki tehnološki div Meta i suradnici pokojnog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog.

Na popisu se sada nalazi i "međunarodni LGBT društveni pokret i njegove ustrojne jedinice", objavila je državna novinska agencija RIA.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku

Rusija je proteklog desetljeća pod predsjednikom Vladimirom Putinom postrožila mjere protiv izražavanja seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Doneseni su i zakoni koji zabranjuju promicanje "netradicionalnih" seksualnih odnosa i zabranjuju pravne ili medicinske promjene spola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene