Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez milosti

Nema mira ni za starce: Putin u rat šalje ljude od 70 godina. "Treba mu još 100.000 vojnika, a ovo je nova meta"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Rusija je povisila maksimalnu dob za svoje vojnike rezerviste na 70 godina.

Predsjedniku Vladimiru Putinu očito nedostaje ljudstva za rat u Ukrajini, za koji priprema još 100 tisuća vojnika. 

Kijev procjenjuje da Putin planira napad na području oko Kupjanska na sjevernom frontu Ukrajine. Kupjansk je inače oslobođen u iznenadnoj ukrajinskoj protuofenzivi u Harkivskoj oblasti u rujnu prošle godine. 

Prema nedavno usvojenom zakonu u Rusiji, rezervisti s najvišim činom mogu biti pozvani u službu do 70 godina, umjesto dosadašnjih 65 godina. Muškarci koji su također odslužili obvezni rok mogu ponovno ići u vojsku do 55. godine, a ne do 45. kao što je bilo dosad.

Od početka rata u Ukrajini, prema nedavnom izvješću, u Ukrajini je ubijeno najmanje 47 tisuća vojnika, no mnogi su i dezertirali, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Naplata cestarine, ilustracija - 1 Novi sustav naplate Gužve postaju stvar prošlosti? Nisu vinjete, a nisu ni kućice, evo kako ćemo ubuduće plaćati autoceste

Pročitajte i ovo Klara i Gordan Jandroković Dobila što je tražila Jandrokovićevoj kćeri usred štrajka riješen predmet na sudu: "U jednom ugovoru o kreditu se pojavljuje..." Oglasio se i predsjednik Sabora

Pukovnik Serhij Čerevati, glasnogovornik ukrajinske vojske, rekao je da je Rusija naredila bataljonima bivših robijaša da se pripreme za bitku i ispaljuje više od 500 granata dnevno oko Kupjanska.

"Neprijatelj je koncentrirao vrlo moćnu skupinu. Više od 100.000 ljudi, više od 900 tenkova, više od 550 topničkih sustava i 370 MLRS-ova", rekao je Čerevati.

Ruske novinske agencije tvrde da su njihove snage napredovale nešto manje od dva kilometra prema Kupjansku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene