Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 DANA OTKAD JE POGINUO

Rusi mu mahnuli pa ga zvjerski strijeljali: "Pucali su na Jeliseja dok je s mamom i trogodišnjim bratom pokušao pobjeći"

Posljedice ruskog razaranja Ukrajine - 2
Posljedice ruskog razaranja Ukrajine - 2 Foto: Afp
Rat u Ukrajini traje već 56 dana. Ruska vojska nije i neće nikoga poštedjeti, pa tako nisu poštedjeli ni 13-godišnjeg Ukrajinca. Mahnuli su mu - pa ga streljali. Prošlo je 40 dana od njegove smrti.

Na Facebook stranici Visit Ukraine objavljena je priča kako su Rusi ubili 13-godišnjeg dječaka iz Ukrajine. Pucali su na njega dok je s obitelji pokušao pobjeći iz okupiranog sela.

"Ovo je kapa 13-godišnjeg Jeliseja iz Brovara. A ovo je bijela majica koju je dječak nosio preko jakne da ga vide ruski vojnici - to su miroljubivi ljudi. Rusi su pucali u Jeliseja dok su on, njegova mama i trogodišnji brat pokušavali pobjeći iz tada okupiranog sela.

Prvo su hodali, a potom se vozili u koloni od pet automobila. Rusi su jasno vidjeli da su miroljubivi ljudi: žene, djeca. Pušteni su. Čak su i mahnuli za njim. A onda su strijeljali kolonu. Sedam ljudi je umrlo. Jelisej je bio jedna od njih.

Majka Inna je dva puta pokopala sina. Prvo u vrtu, u blizini kuće u kojoj su se skrivali od projektila i granata. Pokopan je bez svećenika, bez lijesa i bez oca... Rusi nisu dopustili ni da se dječakovo tijelo odnese na groblje.

Pročitajte i ovo Čečeni ispred čeličane Iljič ČEČENSKI BORCI Objavljene audiosnimke očajnih ruskih vojnika, trojica ubijena zbog pobune: "Pa je*ote, upucajte ih i to je to"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nema joj premca? Putin ponosan na novu interkontinentalnu raketu: "Nema sličnih u svijetu i neće ih biti još dugo"

Dječak je ponovno pokopan na novom groblju u Brovaru. U zatvorenom lijesu. Inna, njegova mama, željela je da se Jelisejev otac živog sjeća svog djeteta. Čovjek je pušten na sprovod iz službe u ukrajinskoj vojsci. Uskoro će se vratiti u rat. Majka kaže da je jako podržava mlađi Jegor. Briše joj suze i traži da ne plače. Rečeno mu je da je Jelisej na oblaku. Danas je 40 dana od njegove smrti", napisano je.

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene