Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi problemi za jedini ruski nosač zrakoplova, Admiral Kuznjecov. Ovog puta je prilikom slijetanja borbenog zrakoplova Su-33 došlo do nesreće u kojoj je isti zrakoplov završio u moru.


Otkako je ruski nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov stigao u Mediteran, točnije pred Siriju, dogodila se već druga nesreća i izgubljena su već dva zrakoplova.

Vezani članci Sučeljavanje Trumpa i Bidena - 1 Biden rekao da je Rusija globalna prijetnja SAD-u, Kremlj odgovorio: "To je širenje mržnje" Raketa, ilustracija (Foto: BRUCE WEAVER / AFP) Rusija tvrdi da je sirijska raketa zamalo pogodila putnički zrakoplov

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da je prilikom slijetanja zrakoplova Su-33 pukao kabel za zaustavljanje zrakoplova, nakon čega je navedeni zrakoplov s palube broda kliznuo u more. Stanje pilota zrakoplova nije navedeno.

Rusko ministarstvo obrane, međutim, tvrdi da su operacije i letovi nastavljeni i da sve dalje teče po rasporedu.

Nedavno je u moru izgubljena i mornarička verzija borbenog zrakoplova MiG-29, koji je kružio oko Kuznjecova sve dok nije ostao bez goriva. Pilot je preživio iskočivši iz zrakoplova, a uzrok gubitka zrakoplova bila je nemogućnost posade broda da popravi, isto tako kabel za zaustavljanje zrakoplova, u ograničenom vremenu.

Dolazak Kuznjecova u Siriju je i njegova prva prava vojna misija otkako je izgrađen. Kao što smo i ranije spomenuli, taj je brod jedini nosač zrakoplova u ruskoj mornarici. Pokazalo se zasad da ima doista velik problem s navedenim kablovima.