Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uslijedio niz novih podrhtavanja

Rumunjsku pogodio snažan potres, osjetio se i u Hrvatskoj. "Dugo je trajalo, osjećam mučninu"

Potres u Rumunjskoj
Potres u Rumunjskoj Foto: Twitter/EMSC
Potres u Rumunjskoj od 5,5 po Richteru osjetio se u regiji, a nakon njega uslijedilo je još nekoliko slabijih potresa. Istovremeno, dvaput se zatresla i Turska.

Snažan potres magnitude 5,5 pogodio je Rumunjsku u 14 sati i 16 minuta po našem vremenu, izvijestio je EMSC.

Epicentar je bio 5 kilometara istočno od Tismana na dubini od 40 km. No, u vrlo kratkom vremenu uslijedilo je još nekoliko potresa magnituda 3,9, 3,5 i 3,5 te nešto jači od 4,3 po Richteru. 

U isto vrijeme zabilježena su još dva, ali slabija potresa u središnjoj i istočnoj Turskoj. 

Najjači potres s epicentrom u Rumunjskoj osjetio se diljem regije, a najveća je panika u Srbiji, gdje je danas zabilježeno i nekoliko manjih potresa. No, javljali su se i građani iz Hrvatske - Crikvenica, Metković te BiH - Banja Luka, Sarajevo...

 

"Živim na 4. katu, treslo se jako i dugo. Pod, odjeća u ormaru, svjetla, sve se ljuljalo. Mislim da je trajalo oko 30 sekundi", napisao je netko iz Kragujevca. 

 

 

 

Pročitajte i ovo Oblak iznad Turske loš znak? Vatreni oblak koji se pojavio prije potresa u Turskoj sad je snimljen iznad jedne druge zemlje

"Meni se u kući sve zatreslo, čak i frižider. Uplašila sam se. Nije mi dobro, osjećam mučninu", javila je jedna Beograđanka.

"Ovdje je baš opasno zaljuljalo, stolac mi se snažno zatresao", rekao je za Telegraf stanovnik beogradskog naselja Braće Jerković. Dodao je kako su svi brzo istrčali na ulice.

U Rumunjskoj je snažan potres zabilježen i u ponedjeljak, a magnituda tog je bila 5,0 po Richteru. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene