Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marco Rubio

Republikanska zvijezda u usponu: 'Potječem iz radničke klase'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki republikanski senator Marco Rubio, koji pokušava pomoći republikancima da uklone imidž pobornika bogatih, naglasio je da potječe iz radničke klase kao i potrebu da sačuva programe mreže socijalne sigurnosti u svom govoru koji je odgovor na obraćanje naciji američkog predsjednika Baracka Obame.

Njihovi govori istaknuli su razlike između demokrata i republikanaca koje već više od dvije godine stvaraju paralizu u Washingtonu. Dok je Obama rekao da SAD ne može krenuti putem napretka smo smanjivanjem vladinih troškova, kao što su zatražili republikanci, Rubio je upozorio da Washington ne može postići ekonomski rast uvođenjem poreza.

Senator je rekao da rast poreza, pa čak i ako se odnosi na bogate, može u konačnici zahvatiti područja u kojima živi srednja klasa, kao što je njegova četvrt u Miamiju, jer veći porezi mogu spriječiti stvaranje novih radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Neće proći nekažnjeno" Snažan udarac iz Moskve: 500 ljudi završilo je na ovom popisu, među njima i bivši predsjednik Joe Biden BRUJANJE AMERIČKIH MEDIJA VIDEO Biden opet šokirao sve prisutne: Zabunom rekao da mu je sin poginuo u ratu u Iraku

>> Obama: Korporativni profiti na neviđenim razinama, a obične plaće jedva se pomakle

‘Gospodine predsjedniče, ja se ne protivim vašim planovima zbog toga što želim zaštititi bogate. Ja se protivim vašim planovima zato što želim zaštititi svoje susjede’, rekao je Rubio pozivajući na niže poreze i manje vladine troškove.

Rubio je također umanjio Obamina postignuća u prvom mandatu. ‘Njegovo rješenje za gotovo svaki problem s kojim smo suočeni je da Washington oporezuje više, posuđuje više i troši više’, kazao je.

Rubio (41), republikanska zvijezda u usponu, smatra se mogućim kandidatom za predsjedničke izbore 2016. Republikanski senator s Floride i sin kubanskih useljenika Marco Rubio izabran je da replicira na govor demokratskog predsjednika Obame o stanju nacije, čime su republikanci pokazali da su svjesni snage latinoameričke zajednice i da im je ona važna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene