Obavijesti Video Pretražite Navigacija
guverner Floride

Trumpov rival predao dokumentaciju: Službenu kandidaturu objavit će s Elonom Muskom

Ron DeSantis
Ron DeSantis Foto: Afp
Guverner Floride podnio je svu dokumentaciju za kandidaturu na predsjedničkim izborima u SAD-u.

Guverner Floride Ron DeSantis (44) u srijedu je popunio i predao sve dokumente potrebne za prijavu kandidature na predsjedničkim izborima u SAD-u, pišu strani mediji.

Sadašnji guverner, a budući predsjednički kandidat dolazi iz redova republikanaca, a objava kandidature službena je i "objava rivalstva" s bivšim republikanskim predsjednikom i kandidatom Donaldom Trumpom, piše američki CNBC.

Pročitajte i ovo Joe Biden u 81. godini Biden potvrdio kandidaturu za drugi mandat: "Bitka za dušu nacije nije dovršena"

Iako su nekada dijelili stavove, poglavito oko kulturnih ratova, pandemije koronavirusa, prava marginaliziranih skupina - Trum posljednjih nekoliko mjeseci pokušava naštetiti ugledu stranačkog rivala DeSantisa.

Potrošio je više od 15 milijuna dolara na televizijske reklame kojima je napadao guvernera Floride, iako tada još nije bilo riječi o potencijalnom kandidatu za predsjednika SAD-a, javlja NBC.

Pročitajte i ovo Donald Trump, ilustracija - 2 Mora platiti odštetu Trump proglašen krivim za silovanje: Tvrdi da ne zna žrtvu, tijekom suđenja ju zamijenio za bivšu ženu

Objava kandidature očekuje se u 18 sati prema njihovom lokalnom vremenu. Sve će se odvijati na Twitteru, a DeSantis će službeno sve iznijeti u razgovoru sa šefom Twittera Elonom Muskom.

DeSantis će se, osim Trumpa, natjecati i između ostalog s aktulanim predsjednikom Joe Bidenom i kontroverznim nećakom Kennedyja Robertom F. Kennedyjem Jr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene