Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

Novi skadal u Trumpovu timu: Njegov bivši odvjetnik optužen za seksualno uznemiravanje nekadašnje zaposlenice, u tužbi opisala detalje

Rudy Giuliani
Rudy Giuliani Foto: Afp
Bivši odvjetnik Donalda Trumpa Rudy Giuliani optužen je za seksualno uznemiravanje. Optužila ga je bivša zaposlenica.

Noelle Dunphy pokrenula je privatnu tužbu vrijednu 10 milijuna dolara protiv bivšeg Trumpova odvjetnika Rudyja Giulianija. Tvrdi da ju je prisilio na seksualne odnose.

U tužbi navodi da je Giuliani, dok je radila za njega, uzimao Viagru i tražio seks u zamjenu za radno mjesto.

Kako stoji u tužbi koju je podnijela državi New York u ponedjeljak, Giulianijeva tvrtka angažirala ju je 2019. godine, u vrijeme kad je on bio osobni odvjetnik Donalda Trumpa.

Detaljno je opisala zlostavljanja za koja navodi kako su počela odmah nakon što je primljena na posao.

Pročitajte i ovo E Jean Carroll, Donald Trump Kriv za seksualno zlostavljanje Trump se žalio sudu protiv žene za koju tvrdi da ne zna tko je ona: ''Sramota''

Prisilio ju je da mu protiv svoje volje priušti oralni seks u njegovu stanu, navodi se u tužbi i dodaje da je često zahtijevao da ona radi gola, u bikiniju ili u kratkim hlačicama s američkom zastavom na njima koje joj je on kupio te se vidjelo da se dodirivao tijekom videokonferencijskih poziva.

Dunphy je snimila razgovore u kojima se čuju komentari seksualne prirode i zahtjevi za seks, ali i rasističke, seksističke i antisemitske primjedbe, piše BBC.

Pročitajte i ovo E Jean Carroll, Donald Trump Oglasio se i on sam Trump je kriv: Porota odlučila da je seksualno zlostavljao spisateljicu i klevetao je

U tužbi traži i naknadu neisplaćenih plaća. Giulianijev glasnogovornik Ted Gooman navodi da odvjetnik oštro i u potpunosti poriče optužbe opisujući ih kao čisto uznemiravanje i pokušaj iznude.

"Životni vijek gradonačelnika Giulianija u javnoj službi govori sam za sebe i on će iskoristiti sve dostupne pravne lijekove i protutužbe", dodao je Gooman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene