Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne idu u SAD

Roditelji braće Carnajev povukli se iz javnosti na jug Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji braće Carnajev koji su podmetnuli bombu na cilju bostonskog maratona, povukli su se u seoce na jugu Rusije kako bi se sklonili iz središta interesa medija i ostalih znatiželjnika te su zasad odustali od plana da otputuju u SAD, rekao je za Reuters Anzor Carnajev.

Otac braće Carnajev također je kazao kako vjeruje da im ne bi bilo dopušteno da vide preživjeloga sina Džohara, uhićenog i optuženog za bombaški napad 15. travnja u kojemu su smrtno stradale tri, a ozlijeđene 264 osobe.

'Nažalost, svojoj djeci ne mogu pomoći ni na koji način. U kontaktu sam sa svojim i Džoharovim odvjetnicima. Obećali su mi da će me obavijestiti o tome što bi trebao učiniti', rekao je Carnajev. 'Zasad ne idem natrag u SAD. Ostat ću ovdje. Bolestan sam', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga i dalje traje U stanu starijeg bostonskog bombaša pronađeni ostaci eksploziva Slika nije dostupna Službeno optuženi Prijeti im zatvor: Evo kako su pomogli bombašu!

>> Znate li otkud zapravo dolaze napadači na Bostonski maraton?

Anzor Carnajev je u četvrtak iz obiteljskog doma na sjeveru Kavkaza u Dagestanu izjavio kako planira otputovati u Ameriku da bi pokopao starijeg sina Tamerlana i vidio mlađeg, no u današnjem je intervjuu rekao kako je odlučio otići iz svog doma i zasad se povući iz javnosti.

'Osjećam se potpuno bespomoćno. Mi smo jednostavni ljudi i nastojimo shvatiti. Osjećamo pritisak sa svih strana. Ne znam trebam li govoriti ili šutjeti. Ne želim naškoditi svojoj djeci. Ovdje smo navikli na svakakve stvari, no nismo očekivali da će se dogoditi ovo što se dogodilo u SAD-u', rekao je.

Na istoj je lokaciji i majka Tamerlana i Džohara Carnajeva, Zubeidat, koja nije željela razgovarati s novinarkom Reutersa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene