Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u Britaniji

VIDEO Reporter ostao u šoku kad je shvatio tko će biti novi ministar: "Mislim da nisam poblesavio. Još uvijek to probavljam"

Henry Zeffman
Henry Zeffman Foto: Screenshot
Reporter BBC-a Henry Zeffman ostao je iznenađen kada je shvatio da će bivši britanski premijer David Cameron vjerojatno postati novi ministar vanjskih poslova.

Mnogi novinari i politička analitičari iz Velike Britanije već su navikli da se tijekom smjena u vladu vrate otprije poznata lica, ali je reporter BBC-a Henry Zeffman svejedno ostao iznenađen kada je vidio da David Cameron ulazi u ured premijera Rishija Sunaka.

Pročitajte i ovo Gazirano piće - 2 Istraga u tijeku Mladić koji se otrovao lužinom u kafiću pušten iz bolnice, njegova obitelj kaže: "Nitko nas nije zvao"

Zeffman nije mogao sakriti šok nakon što je ugledao bivšeg premijera koji se politikom nije bavio otkad je 2016. godine dao ostavku.

"Malo sam umoran, ali mislim da nisam poblesavio. Dopustite mi da vam ispričam što se upravo dogodilo", rekao je reporter u kameru.

"David Cameron upravo je ušao u Downing Street. Mislim, ne znam, ali mislim da to znači da će on biti novi ministar vanjskih poslova. Mislim da će Davida Camerona, koji je bio premijer od 2010. do 2016. i koji se sedam godina ne bavi politikom, Rishi Sunak učiniti ministrom vanjskih poslova. Još uvijek to probavljam, ali sigurno će dobiti posao u vladi", dodao je.

Podsjetimo, do novih imenovanja u britanskoj vladi došlo je nakon što je ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman kritizirala policiju jer je, tvrdi, bila stroža prema desničarskim prosvjednicima nego prema ljudima koji su na ulice izašli pružiti potporu Palestincima.

Na njezino mjesto stigao je ministar vanjskih poslova James Cleverly, a njega je na toj poziciji zamijenio Cameron.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene