Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rekordnih 5,6 posto Amerikanaca, ili 18 milijuna ljudi, izjašnjavaju se kao lezbijke, homoseksualci, biseksualci ili transrodne osobe, pokazali su u srijedu rezultati ankete koju je proveo Gallup.


Taj značajni porast se pripisuje većoj prihvaćenosti LGBT+ zajednice u društvu. Radi se o povećanju od 24 posto u odnosu na 2017., kada se pripadnicima LGTB+ izjasnilo 4,5 posto odraslih.

Povećanju tog broja najviše su "pridonijeli" pripadnici Z generacije, od 18 do 23 godine. Njih 15,9 posto se izjašnjavaju kao LGBT+. Većina LGBT+ Amerikanaca, 54,6 posto, izjašnjavaju se kao biseksualci, 24,6 posto kao homoseksualci, 11,7 posto kao lezbijke i 11,3 posto kao transrodne osobe.

Slika nije dostupna Oglasio se HND: "Indexov pop-up nije govor mržnje, nego satirična kritika vlasti koju političari najmoćnije stranke trebaju biti u stanju otrpjeti"

Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog Fiket o širenju rupa na Banovini i mogućnosti novih jačih potresa: ''Nadamo se da ih neće biti, ali i to bi se moglo dogoditi"

Potpora za istospolni brak, legaliziran 2015., porasla je na 62 posto, u odnosu na 2007. kad je istospolni brak podržavalo 36 posto Amerikanaca.

Anketa je provedena na 15 tisuća Amerikanaca tijekom 2020. U anketi se 86,7 posto odraslih izjasnilo kao heteroseksualci, dok je 7,6 posto odbilo odgovoriti na pitanje.

Žene se više identificiraju kao LGBT+ od muškaraca, 6,4 posto u odnosu na 4,9 posto.

Željko Rukavina, predsjednik društva HCK-a Topusko Građani tvrde da Crveni križ u Topuskom potrebitima naplaćuje humanitarnu pomoć. Ravnatelj: "To su članarine"

Gordana Buljan Flander Psihologinja o vršnjačkom nasilju: "Na svaki oblik nasilja treba reagirati odmah. Ono se dešava u svakoj školi"

Među političkim liberalima se njih 13 posto izjasnilo kao LGBT+, dok je kod konzervativaca taj broj 2,3 posto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju