Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćio BBC

Ravnatelj opere Tony Hall novi čelnik BBC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi glavni ravnatelj BBC-a postat će Tony Hall, ravnatelj operne kuće Royal Opera House, priopćio je BBC u četvrtak.

Tony Hall, bivši direktor BBC-jevog programa vijesti, zamijenit će dosadašnjeg BBC-jeva glavnog ravnatelja Georgea Entwistlea koji je dao ostavku ranije ovoga mjeseca nakon samo 54 dana na položaju jer se nije snašao u skandalu oko spolnog zlostavljanja koji je duboko uzdrmao tu televizijsku kuću.

Predsjedatelj upravnog odbora BBC-a lord Chris Patten je rekao da je "Hall prava osoba da izvede BBC iz ove sadašnje krize". Njegovo novinarsko iskustvo bit će "neprocjenjivo u trenutku u kojem BBC nastoji ponovno izgraditi svoju reputaciju", rekao je Patten u izjavi za djelatnike prenesenoj na BBC-jevoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Siniša Begović, ravnatelj OŠ Miloš Đujić Nema nastave FOTO Ravnatelj osnovne škole poslao priopćenje o grijanju pa postao hit na internetu Slika nije dostupna 'Pali' šefovi informativnog programa Na BBC-ju pljušte ostavke zbog dvaju pedofilskih skandala

>> Na BBC-ju pljušte ostavke zbog dvaju pedofilskih skandala

"Proteklih osam tjedana bili su vrlo traumatični za BBC no ovo je značajan dan koji obilježava početak nove faze. Ključan izazov bit će ponovna izgradnja naše reputacije u javnosti", najavio je Patten i pozvao djelatnike da podrže Halla u njegovu radu. Očekuje se da Hall svoju dužnost preuzme u ožujku.

Entwistle je objavio da podnosi ostavku zbog objave BBC-jeve emisije Newsnight o zlostavljanju djece, u kojoj su izrečene lažne optužbe protiv bivšeg visokog britanskog dužnosnika. U to doba BBC je bio već nekoliko tjedana usred skandala u vezi s njezinim bivšim voditeljem pokojnim Jimmyjem Savileom osumnjičenim da je tijekom 40 godina spolno zlostavljao tristotinjak djece i tinejdžera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene