Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pali' šefovi informativnog programa

Na BBC-ju pljušte ostavke zbog dvaju pedofilskih skandala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktorica BBC-jevog informativnog programa i njezin zamjenik povukli su se sa svojih dužnosti uslijed dvaju pedofilskih skandala koji potresaju tu britansku televizijsku kuću.

BBC-jeva direktorica informativnog programa Helen Boaden i njezin zamjenik dali su ostavke na dužnosti, dan nakon ostavke glavnog direktora Georgea Entwistlea zbog dvaju skandala povezanih s pedofilijom, javio je u ponedjeljak BBC.

Ostavka Helen Boaden i Stephena Mitchella događa se u trenutku kada je ta kuća u krizi zbog uređivačke politike u praćenju skandala u vezi s njezinim bivšim voditeljem, danas pokojnim Jimmyjem Savileom, optuženim za višestruko spolno zlostavljanje te zbog "klevetničkog napada" na bivšeg visokog dužnosnika Konzervativne stranke. Boaden i Mitchell odlaze s dužnosti u očekivanju zaključka istrage o razlozima koji su naveli BBC da koncem 2011. skine s programa reportažu u emisiji Newsnight u kojoj su govorile žrtve Jimmyja Savilea koji je umro u listopadu 2011.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> Treće uhićenje u Britaniji u istrazi o Savileovim nedjelima

"Helen Boaden je ocijenila da nije kadra obavljati svoju dužnost dok se ne završi istraga", ističe BBC u priopćenju, dodajući da ju privremeno mijenja Fran Unsworth, a da će njezinog zamjenika privremeno mijenjati Ceri Thomas.

Skandal povezan s Jimmyjem Savileom koji je početkom listopada otkrila istraga privatne televizije ITV, gurnuo je tu javnu audiovizualnu grupaciju u krizu. Savile, popularni BBC-jev voditelj, optužen je da je tijekom 40 godina zlostavljao najmanje tristo djece, pa i u prostorijama BBC-ja.

Kriza u BBC-ju dodatno se pogoršala kada su urednici emisije Newsnight priznali u petak da su objavili istragu u kojoj se bivšeg konzervativnog dužnosnika iz doba Margaret Thatcher lažno optužuje za pedofiliju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene