Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Castro je poručio SAD-u da se neće prihvatiti da se upliću u unutarnje poslove Kube.


Kuba neće prihvatiti nikakvo upletanje Sjedinjenih Država u njezine unutarnje poslove, rekao je kubanski predsjednik Raul Castro u srijedu upozoravajući da bi takvo upletanje besmislenim učinilo približavanje između dviju zemalja.

Vezani članci Slika nije dostupna 10 vrlo značajnih godina za Kubu kojom vlada Raul Castro Slika nije dostupna SUDNJI DAN FIDELA CASTRA 'Ovo je možda posljednji put...'

Castro je to izjavio nakon posjeta pomoćnice američkog državnog tajnika Roberte Jacobson Kubi i razgovora s kubanskim dužnosnicima o ponovnoj uspostavi diplomatskih odnosa. Jacobson se tijekom posjeta susrela i s kubanskim disidentima što je zasmetalo kubanskim dužnosnicima.

'Čini se da je cilj poticati umjetnu političku oporbu putem gospodarskih, političkih i komunikacijskih sredstava', rekao je Castro na summitu Zajednice latinsko-američkih zemalja i Kariba u Kostariki.

Više od godinu dana nije se pojavio u javnosti, a sada je poslao još jedno pismo

'Ne riješe li se ti problemi, ovo diplomatsko približavanje Kube i SAD-a bit će besmisleno', dodao je.

Castro je, međutim, jasno rekao da želi razgovore unatoč zabrinutosti da bi Washington mogao pokušati potaknuti stvaranje oporbe unutar Kube putem veće telekomunikacijske povezanosti i interneta.

Kubanski vođa također je od američkoga predsjednika Baracka Obame zatražio ukidanje embarga protiv Kube, ustvrdivši da bi Washington mogao mjere najavljene za telekome primijeniti i u drugim područjima gospodarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook