Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne vjerujem'

Više od godinu dana nije se pojavio u javnosti, a sada je poslao još jedno pismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje bivšeg kubanskog predsjednika povod je za brojna nagađanja zadnjih tjedana.

Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro koji se već više od godinu dana nije pojavljivao u javnosti, napisao je u ponedjeljak pismo u kojemu kaže da ne vjeruje Sjedinjenim Državama, ali je ipak za približavanje s Washingtonom.

Pročitajte i ovo Željka Markić, U ime obitelji Traže jednu stvar U ime obitelji poslalo pismo Plenkoviću, traže samo jednu stvar: "Nanosi štetu demokratskoj kulturi" Fidel Castro i njegov najstariji sin Fidel Castro Diaz-Balart (Foto: AFP) Fizičar sličan ocu Kuba u šoku, ubio se najstariji sin Fidela Castra: "Fidelito je mjesecima bio u depresiji..."

'Ne vjerujem politici Sjedinjenih Država, nisam uopće razgovarao s njima, ali to nipošto ne znači da ne želim mirno rješenje sukoba', rekao je bivši predsjednik države kojemu je 88 godina, u pismu naslovljenom na studentsku organizaciju i pročitanom na državnoj televiziji.

Raul Castro spreman o svemu razgovarati s SAD-om

Otac kubanske revolucije koji je 2006. zbog zdravstvenih razloga prepustio vlast bratu Raulu, pružio je potporu politici svog nasljednika prema Washingtonu, nakon povijesne objave postupne normalizacije veza dviju zemalja.

'Kubanski predsjednik je donio ispravne mjere s obzirom na svoje ovlasti (...) Uvijek ćemo se zauzimati za suradnju i za prijateljstvo svih naroda svijeta, pa i naših političkih protivnika', rekao je Castro, prekinuvši višemjesečnu šutnju.

Pismo Maradoni

Zdravstveno stanje Fidela Castra koji se u javnosti nije pojavio od 8. siječnja 2014., povod je za brojna nagađanja zadnjih tjedana.

Te glasine, koje uglavnom prenose novine i portali kubanskog iseljeništva, potaknula je sredinom prosinca činjenica da 'comandante' ne istupa u javnosti dok se najavljuje zatopljenje s SAD-om i povratak u zemlju kubanskih agenata koje je oslobodio Washington.

Castro poslao posebno pismo Maradoni

12. siječnja prvi put je prekinuo višemjesečnu šutnju poslavši pismo starom prijatelju, argentinskom nogometašu Diegu Maradoni koji je tada boravio na komunističkom otoku zbog snimanja filma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene