Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 100.000 ljudi čeka evakuaciju

VIDEO Jezivi prizori iz Mariupolja: Objavljene nove snimke iz razorenog lučkog grada

Grad Mariupolj pretvorio se u ruševine. Uništeno je više od 90 posto zgrada, a u podrumima se i dalje od bombardiranja skriva više od 100.000 ljudi. Objavljena je snimka dronom, a snimatelji su ušli i u uništeno Dramsko kazalište.

Lučki grad Mariupolj postao je grad ruševina. Jezivi prizori snimljeni dronom pokazuju tek dio uništavanja u ruskom bombardiranju.

Pročitajte i ovo Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..."

Za Mariupolj se i dalje vode žestoke borbe. Lokalne vlasti javljaju da je pod ruševinama u skloništima još uvijek više od 100.000 građana. Iz grada se uspjelo spasiti njih 300.000.

Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za onemogućavanje evakuacije civila iz Mariupolja.

Čitavi gradski blokovi sravljeni sa zemljom

Zbrisani su i sravnjeni sa zemljom čitavi gradski blokovi.

Svijet su šokirale fotografije razrušenog Dramskog kazališta gdje su se stotine civila, uključujući mnogo djece, skrivale više od dva tjedna opsade. Ispred kazališta bila je ispisana riječ "djeca".

Bombardiranje Mariupolja ostat će zapamćeno i po razaranju dječje bolnice i rodilišta u kojemu su u trenutku napada bile rodilje i majke s djecom.

Lokalni dužnosnici procjenjuju da je u gradu poginulo na tisuće civila.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom poručio je - bombardirat ćemo Mariupolj sve dok se ukrajinske snage ne predaju.

Trenutno u gradu nema zgrade koja nije oštećena.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene