Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi natjerali premijera na ostavku

Raspušten parlament u Bugarskoj, izbori 12. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski parlament raspušten je u četvrtak, kao što je predviđeno, dva mjeseca prije kraja mandata, te zemljom upravlja prijelazna vlada sastavljena od stručnjaka koja mora pripremiti održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora 12. svibnja.

Prijelazna vlada pod vodstvom Marina Rajkova preuzela je dužnost u srijedu.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Slika nije dostupna Pustit će ga za dan-dva Bugarskom premijeru u ostavci skočio tlak, završio u bolnici

Prosvjedi u cijeloj zemlji protiv siromaštva i korupcije natjerali su konzervativnog premijera Bojka Borisova na ostavku 20. veljače.

>> Nevjerojatna biografija bugarskog Batmana koji se uplašio naroda!

Oštre kritike oporbe

Oporba je u četvrtak oštro kritizirala dosadašnju vladu. 'Vlada GERB-a premijera Borisova pokazala je da autoritarna vlast može postojati čak i u okviru demokratskog ustava ako je civilno društvo slabo i ako su demokratske vrijednosti popustile pred populizmom', ocijenio je čelnik liberalne stranke turske manjine MDL Lutvi Mestan u debati u parlamentu.

'Očajnici pretvoreni u baklje simboliziraju rezultate te vlade', kazao je socijalistički zastupnik Angel Najdenov govoreći o četiri muškarca koji su sami sebe zapalili u manje od mjesec dana u Bugarskoj.

>> I treći Bugarin umro nakon samospaljivanja

Šef parlamentarne skupine GERB-a Krasimir Velčev predbacio je oporbi da je među prosvjednike posijala 'mržnju koja je pridonijela lomu krhke ravnoteže u društvu'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene