Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raketni napad

Ranjena desna ruka čečenskog vođe: Kadirov se sprda s Ukrajincima, šef Dume otkrio u kakvom je stanju

Adam Delimhanov i Ramzan Kadirov
Adam Delimhanov i Ramzan Kadirov Foto: Profimedia
U raketnom napadu ranjen je pomoćnik čečenskog ratnog zapovjednika Ramzana Kadirova, Adam Delimhanov.

Na Twitteru se proširila vijest da je u raketnom napadu poginula "desna ruka" čečenskog ratnog zapovjednika Ramzana Kadirova, zastupnik Državne dume Adam Delimhanov.

No Rusija je pak izvijestila da je Delimhanov - ranjen.

Kadirov se o svemu oglasio na svom profilu na Telegramu. "Osobno nikako ne mogu pronaći Adama Delimhanova. Ne javlja se. Molim ukrajinske obavještajce da dostave informaciju o tome koje je točno mjesto i koji su položaji pogođeni kako bih ipak mogao pronaći svoga dragog brata. Obećavam velikodušnu nagradu i molim vas da pomognete", napisao je.

Pročitajte i ovo Ramzan Kadriov Traži izvanredno stanje u Rusiji "Uskoro ćemo pokazati što znači osveta": Kadirov poručio da su dobili naredbu za početak ofenzive

Nakon raznih teorija o stanju Delimhanova, oglasio se i predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin koji je rekao da je razgovarao s Delimhanovim, te da je "živ i zdrav".

Zapovjednik čečenske vojne postrojbe Apti Alaudinov, izjavio je da se Delimkhanov trenutno nalazi u Čečeniji. Alaudinov je najavio da ide na mjesto Delimkanovljevog navodnog incidenta po Kadirovu nalogu kako bi ga pronašao i vratio. No, Kyiv Independent nije mogao provjeriti tu tvrdnju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio je čečenskom političaru Delimhanovu najviše počasno odlikovanje u zemlji kao priznanje za njegovu ulogu u invaziji na Ukrajinu, objavio je The Moscow times.

Proglašen je herojem Ruske Federacije zbog svoje hrabrosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene