Teretni brod, ilustracija
Teretni brod, ilustracija Foto: Afp

Teretni brod u vlasništvu izraelske kompanije oštetila je iranska raketa u Arapskom moru ranije u četvrtak, izvijestio je na svojoj web stranici izraelski Channel 12.


U izvješću piše da je brod, koji je plovio od Tanzanije do Indije, bio u mogućnosti nastaviti svoje putovanje. Prema izvješću, brod je u vlasništvu XT Managementa, koji je smješten u luci Haifa.

Reuters nije mogao odmah potvrditi incident ili doći do službenika u kompaniji za komentar. Glasnogovornica izraelskog ministarstva vanjskih poslova rekla je da provjeravaju izvješće.

Prošli mjesec, izraelski premijer Benjamin Netanyahu okrivio je Iran za eksploziju na izraelskom brodu u Omanskom zaljevu.

Nosač vozila MV Helios Ray pogođen je između noći 25. veljače i jutra 26. veljače, eksplozijom iznad vodene linije za koju je američki službenik rekao da je napravila rupe s obje strane trupa broda. Izraelski službenik rekao je da su korištene podvodne mine.

Školske klupe, ilustracija Još jedna županija prelazi na online nastavu: U klupama ostaju učenici nižih razreda osnovne škole i maturanti

Roselyne Bachelot Francuska ministrica tri dana nakon cijepljenja testirana pozitivno pa hospitalizirana: "Dobila sam pojačanu terapiju kisikom"

Iran je tada zanijekao svoju umiješanost. "Snažno odbacujemo ovu optužbu", rekao je Saeed Khatibzadeh, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova u Teheranu.